Hvorfor trene Capoeira?

Vil du begynne på capoeira så trenger du ingen forkunnskaper. Vi har ikke egne begynnerkurs da vi tilpasser nivået etter hvem som er på trening. Er du alene og helt ny, så har vi flere trenere som er på trening samtidig og vi guider deg grundig i gjennom dine første steg inn i capoeiraens verden. Alle trenerne trener på frivillig basis og vi har derfor en fast pris for voksne, junior og familiegruppen pr. semester uavhengig hvor mye du trener eller hvor mye oppfølging du trenger.

Capoeira er en idrett for deg som liker å bevege kroppen på mest mulig måte – opp, ned, til siden, ned på gulvet, opp av gulvet, rundt, rulle, vri og vende og alt du kan tenke deg. Gjennom capoeira får man trent på mange ferdigheter og får brukt mye ulike typer muskler samtidig som man finner fram barnet i seg. Capoeira har veldig mange ulike typer bevegelser som krever at du bruker både de store områdene på kroppen som bein, armer, rygg og mage samtidig som man også tar i bruk mindre deler av kroppen som tærne, fingertuppene og hodet. Capoeira gir deg god koordinasjon, utholdenhet, styrke, bevegelse og rytme inkludert i en rekke ulike typer lekne bevegelser i samspill med musikk. Vårt fokus ligger på ha det kjekt på trening gjennom å gjøre øvelser som gjør at du utfordrer kroppen din på nye måter og på den måten blir motivert for videre trening. Har du ikke trent capoeira før vil du garantert kjenne at du er støl på store deler av kroppen de første ukene med trening, fordi du vil bruke muskler du ikke visste du hadde. Nettopp fordi capoeira er så annerledes enn tradisjonelle norske idretter. Etter noen måneder med trening to ganger i uka vil du kjenne stor forskjell på kroppen i forhold til før du begynte.

En vanlig trening består generelt sett av en god oppvarmingsdel, styrke, teknikk, spill (utførelse av capoeira), sang og musikk samt uttøying. På den tekniske delen har vi gradvis økende tekniske øvelser fra capoeiraens verden. Vi slår hjul, står/går på henda, sparker, ruller, hopper, dukker, krabber mm. Styrkedelen inkluderer mange velkjente øvelser samt en del mer utfordrende som er mer spisset inn mot bevegelser vi bruker i capoeira. Vi har som regel med en del hvor vi spiller, som vil si at vi utfører capoeira. Mer om capoeira kan du lese under ”Om Capoeira”. Å trene capoeira inkluderer også å lære å spille de instrumentene vi bruker (se mer under ”Instrumenter”) og lære å synge tradisjonelle capoeira sanger på portugisisk. På familie – og juniorgruppen holder vi oss for det meste til svært enkle tekster som er lette å lære. På voksengruppen er det naturligvis større utfordringer.

Alle trenerne våre er norske og all trening foregår på norsk eller engelsk om nødvendig. Ca. en gang pr. semester får vi besøk av instruktører fra Brasil som kommer og er med oss noen uker og trener oss. Disse ukene får vi masse ny inspirasjon fra capoeiraens hjemland.

Alle er velkomne til 14 dagers gratis prøvetid uten binding på hvilke gruppe du måtte ønske. Vi ønsker flere medlemmer i klubben og er du interessert i å begynne er det bare å møte opp på en trening (se ”Treningstider”). Har du andre spørsmål så kontakt oss gjerne (se ”kontakt”).